Calatorie spre centrul Cascadei (Urlatoarea)

Sunt o mare iubitoare de natura. Ori de cate ori prind ocazia, si timpul, fug la munte sau oriunde pot respira aer curat si pot admira un peisaj frumos. Weekendul acesta am ales o excursie de o zi. Destinatia:Bucegi. Vremea a fost incredibil de frumoasa si temperatura numai buna pentru un popas scurt langa rau.

Am inceput cu un mini-traseu pana la Cascada Urlatoarea. Drumul a fost relativ simplu de parcurs, urcatul si coboratul au durat cam 1 ora.  Chiar daca nu a fost greu de urcat, am simtit lipsa unor bocanci. Erau cateva zone cu noroi care fara echipament adecvat au parut dificil de traversat. Daca te aventurezi in munti, incerca sa iti iei macar o pereche de bocanci la tine. Adidasii nu te vor ajuta nici la urcare si cu atat mai putin la coborare.

La vreo 300 de metri de telecabina este un drum prin padure care duce la Manastirea Caraiman. Daca nu ai vizitat-o pana acum, te sfatuiesc sa o faci. Este o manastire incredibil de frumoasa. Gradina este ingrijita si plina de flori care dau o nuanta aparte locului. Eu am avut senzatia ca sunt pe un alt taram. Farmecul manastirii este redat de coloristica puternica a cladirilor si a spatiilor amenajate. Am avut placerea chiar sa ma joc cu un ponei tare simpatic. Daca intentionezi sa vizitezi manastirea iti reamintesc ca nu ai voie sa vorbesti la telefon, sa faci poze si sa filmezi in interiorul manastirii.

Am profitat de faptul ca eram in Busteni si am decis sa vizitez si Castelul Cantacuzino. Castelul a apartinut lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, cunoscut si sub denumirea de „Nababul” si a fost construit in anul 1911. Castelul este construit in stil neoromanesc, iar arhitectura este impresionanta. Camerele castelului sunt lipsite de mobilier, dar ghidul care a vorbit despre istoria castelului a suplinit lipsa acestuia prin fotografii si descrieri detaliate despre constructie. Mai multe informatii despre castel poti citi aici. Daca nu l-ai vazut pana acum iti recomand sa il vizitezi, este un castel ce merita fiecare minut petrecut acolo.

Anunțuri

2 thoughts on “Calatorie spre centrul Cascadei (Urlatoarea)

  1. Am fost la Urlatoarea de 2 ori, prima oara ne-a prins o ploaie torentialaaaa, iar a doua oara coboram de pe jepi si eram super obositi. Am fost si la Caraiman, dar Castelul nu l-am vazut.. Cu prima ocazie ma opresc si acolo :)

    • Andra, cred ca este destul de palpitant sa te prinda o ploie pe acolo. Eu am prins putin umed si mi s-a parut dificil de urcat. In ceea ce priveste castelul, este foarte frumos merita sa te duci :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s